Wie

‘ik kan niet de wereld dragen
alle pech, maar ook het klagen
het lukt me niet om dit te dragen

ik wil klein, groots mensen raken
zingen, bouwen, schrijven, maken
wat wordt gezien en wordt verstaan
wat er toe doet en blijft bestaan’
( Wadwicht - De Kunstenaar ) 

 

Ik ben dichter en schrijver. Geïnspireerd door de natuur en in het bijzonder het waddengebied, wil ik met mijn gedichten en verhalen, toegankelijk en helder mensen raken. Vanuit eigen ervaringen creëer ik zelf in te vullen ruimte en herkenning voor een ander.

Het helpt mijzelf enorm om vanuit veel gedachten en veel woorden, toe te schrijven naar de kern van iets. Dichter bij, dat wat telt.


Daarnaast werk ik ruim acht jaar (zowel praktisch als strategisch) als adviseur, procesbegeleider, projectleider, ontwikkelaar, innovator en inspirator voor bewonersinitiatieven, organisaties en overheden. Met als thema's leefbaarheid, wonen, cultuur, zorg, zorgen voor elkaar en jongeren. Op het Groningse platteland, maar ook voor landelijke projecten en ontwikkelingen. 


Het gebeurt steeds vaker dat mensen aangeven graag met mij in gesprek te willen. Vanuit een zekere inspiratie vragen ze advies voor hun eigen situatie. Dit zijn prachtige ervaringen, waarbij ik zelf een prettig gevoel van zingeving ervaar. Je kunt mij daarom ook inzetten als coach, al noem ik mezelf liever richtinghelper.