Wethouder Soepboer opent zomerexpositie Moddergat

Zondagmiddag 9 juli opende Aant Jelle Soepboer (wethouder Gemeente Noardeast-Fryslân) voor genodigden de expositie DICHTWERK IN MODDERGAT.


De bijeenkomst ging in de buitenlucht van start. De beheerder van het garnalenfabriekje Taeke Visser verwelkomde iedereen en vertelde over It Grenaatfabryk. Hierna heb ik zelf enkele gedichten voorgedragen en ook wat meer over mezelf verteld. Vervolgens richtte wethouder Soepboer het woord tot de genodigden. In het Fries deelde hij zijn eigen liefde voor het Waddengebied en vertelde dat hij als wethouder de waarde van dit landschap met verve verdedigt, maar ook dat hij het meest geniet van het wad als hij er alleen is. Soepboer eindigde zijn verhaal dan ook met het voordragen van mijn gedicht Alleenen door fysiek de deur van het garnalenfabriekje open te zetten, opende hij de zomerexpositie DICHTWERK IN MODDERGAT. De genodigden konden toen onder het genot van een drankje en de traktatie van een heuse waddenbonbon (in de vorm van een garnaal en met een vleugje zeewier) de expositie bekijken en men ging gezellig met elkaar in gesprek. Wat een mooie en geslaagde middag en wat past deze locatie toch bijzonder goed bij mijn gedichten!


Gedurende de hele zomer kunnen belangstellenden in het garnalenfabriekje van Moddergat mijn gedichten lezen. It Grenaatfabryk is een dependance van Museum ’t Fiskershúske in dubbeldorp Paesens-Moddergat. De fabriek is in 1924 gebouwd door garnalenvissers. Zij droogden hier hun garnalen voordat het vervoerd werd. In 2001 werd het karakteristieke rode bakstenen fabriekje gered van de slopershamer. De laatste jaren vinden er kleinschalige activiteiten plaats.


De gedichten worden gedurende de zomermaanden tot en met 1 oktober geëxposeerd. It Grenaatfabryk is iedere zondagmiddag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur voor bezoekers. Check voor de zekerheid de Facebookpagina van It Grenaatfabryk, want soms zijn er ook besloten bijeenkomsten.


Hieronder zie je een fotoverslag van de opening. De foto's zijn gemaakt door Martijn Heemstra. Martijn dank je wel. En ook een dank-je-wel voor Taeke en Wiepkje van It Grenaatfabryk!
Wadwicht Inge Zwerver