Schrijvershuisje

Mijn schrijvershuisje - bij de sloot - is klaar. Het huisje is precies goed. Ik houd nu al van deze plek. Het is klein, warm en authentiek, met veel natuurbeleving.  Het is een plek om je zintuigen volop te gebruiken, een plek voor creativiteit en zingeving.  In het huisje kan ik lezen, schrijven, tekenen en naar muziek luisteren. Het is een plek voor oude en nieuwe verhalen, maar ook om stil te zijn. Een huisje voor mezelf, maar ook om te delen met anderen. 


De sfeer klopt, ik voel me thuis. Een beetje Engeland, een beetje Waddenzee, boeken, tekenspullen.  Mijn zelf verzamelde oude meubels, serviezen en voorwerpen, geven me vanuit een andere tijd de rust die ik zoek.

Het is de stilte, het uitzicht, de verte. Het zijn de vogels dichtbij en hoog in de lucht. De kikkers, de hazen, het riet en de wolken. 


Het huisje inspireert me, ik zit vol verschillende schrijversplannen. Vanaf nu wordt tijd belangrijk voor me. Ik ga meer tijd vrijmaken, hoop meer tijd te krijgen, maar ik zal ook proberen niet te ongeduldig te zijn en de tijd nemen. 


Wadwicht Inge

( Foto's zijn gemaakt door Martijn Heemstra)