Opening expositie Pieterburen

Warm en dankbaar kijk ik terug op de opening van mijn expositie Dichter bij het Wad, deze ochtend in de Petruskerk te Pieterburen. Zo'n vijftig mensen hebben de opening bijgewoond. 

De bijeenkomst begon om 11 uur met muziek. Eerder had ik mijn broer Erick Koster gevraagd of hij de opening van mijn expositie van muziek wilde voorzien door op de aanwezige piano enkele nummers te komen spelen. Tot mijn grote verrassing arriveerde hij vanochtend met twee muziekvrienden, een muziekvriendin en een auto vol instrumenten. Zo stond er zomaar een volwaardige band in de kerk, met prachtige en passende muziek. 


Karin van Hoorn heette alle geïnteresseerden van harte welkom namens het bestuur van de Petruskerk. Ook vertelde Karin over de kerk zelf en hoe het dorp Pieterburen, samen met de Stichting Oud Groninger Kerken, dit prachtige gebouw in stand houdt. Karin is ook degene geweest die mij heeft gevraagd om te exposeren. Ze heeft vorig jaar voor het eerst kennis gemaakt met mijn gedichten tijdens de Tocht om de Noord. 


Zelf  heb ik vervolgens gesproken over mijn liefde voor het Waddengebied en hoe ik mens en wad wil verbinden door mijn gedichten. Ik heb de expositie toegelicht en de gedichtenwedstrijd.  Mijn bijdrage sloot ik af met het gedicht Rug.


Nadat de band weer twee prachtige nummers ten gehore had gebracht nam Boswachter van Staatsbosbeheer Jaap Kloosterhuis ons mee in de wereld van het wad. Een stukje geschiedenis, maar ook het belang voor de toekomst. Jaap heb ik leren kennen  tijdens mijn tocht naar Rottumeroog en Rottumerplaat en ik ben diep onder de indruk van de kennis en passie van deze man.


Tot slot was het podium voor wethouder van de gemeente Het Hogeland Kristel Rutgers. Aan haar de eer om de expositie daadwerkelijk te openen. Dit deed ze door het gedicht Dijk voor te dragen. Kristel sprak mij persoonlijk toe met woorden die mij diep hebben geraakt. 

Na het formele gedeelte was iedereen in de gelegenheid om de expositie te bekijken, onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers. 

De sfeer deze ochtend was fijn, ongedwongen, warm en passend bij mij. Iedereen, familie, vrienden, de mensen die een bijdrage hebben geleverd, bekenden, onbekenden...dank jullie wel!

Foto's Annemarijn Zwerver