Markt Ewsum

Afgelopen zaterdag stond ik met een kraam vol Wad op de Streekproductenmarkt op Borgterrein Ewsum te Middelstum. Voor mij was het de eerste keer dat ik op een marktje stond. Het leek me leuk om dit eens uit te proberen.  In mijn kraam verkocht ik het boekje Dichter bij het Wad, Wadkaarten en gedichten voor Aan de Wand. 


De Streekproductenmarkt van Ewsum vind ik zelf een fijn uitje om naar toe te gaan. Naast dat je er heerlijk tussen de kraampjes kunt scharrelen, op zoek naar eerlijke producten uit eigen regio, kun je ook een wandeling maken op het landgoed. Hier vind je (naar mijn mening) de prachtigste ommuurde tuinen van onze provincie. 


Het werd vooral een hele gezellige dag. Met nieuwe ontmoetingen, maar ook weerzien met oude bekenden.  Ik heb veel positieve reacties gekregen van de bezoekers van de markt. Men vond het fijn dat er iets nieuws te zien en te kopen was.  De zee, het wad doet mensen goed, dat merk je. De gedichten met foto's van Noordpolderzijl werden flink herkend. En zo leuk, ook door kinderen.

Er was een dame die enthousiast met me deelde dat ze de dag ervoor mijn bundel had gekocht in de stad Groningen, bij Boekhandel Van der Velde. 'Ik kende jouw bundel niet, maar het zag er zo mooi uit dat ik het heb gekocht', vertelde ze. 


Het was een gezellige dag, op een prachtige plek, met fijne mensen. De verkoop ging ook goed. Wat wil een Wadwicht nog meer!


( Mijn complimenten voor de vrijwilligers van de markt, wat een gastvrijheid! Ben je benieuwd naar de Streekproductenmarkt Ewsum? Bekijk de website www.streekproductenmarktewsum.nl )Wadwicht,
Inge