Mijn gedicht in nieuwe Arriva-trein Het Wad

Mijn gedicht in de trein

Vanaf vandaag waan je je bijna op het Wad als je de nieuwe WINK-trein van Arriva binnenstapt. Albert Bonnema operazanger van onder andere de Wadopera bij Paesens-Moddergat, onthulde met een prachtige passage uit Grimes deze speciale trein. Visit Wadden en Arriva toverden samen het toilet en de wanden er omheen om tot een ware belevenis. Met de mooiste foto's én met mijn gedicht 'Groeien' dromen reizigers voortaan even weg richting de wadden.


Bijzonder
Dat één van mijn gedichten nu in een trein te lezen is vind ik op zichzelf al erg bijzonder. Het idee dat mensen die onderweg zijn, zomaar spontaan mijn woorden kunnen lezen en zich daardoor misschien een moment op het Wad wanen of ernaar verlangen, vind ik mooi.
Extra bijzonder hierbij vind ik de gedachte aan mijn moeder. Zij was een enthousiaste bus- en treinreiziger. Ze wist alle tijden en trajecten uit het hoofd en genoot van de diversiteit aan contacten die ze maakte tijdens haar vele ritjes. Vooral reisjes naar en door Friesland vond ze mooi. Mijn moeder is op 4 augustus 2020 overleden. Wat zou ze dit fantastisch hebben gevonden. Deze is voor jou mama!


(Foto's, Ruben van Vliet)