Expositie Dichtwerk in Moddergat

'Op zondagmiddag 9 juli om 13.00 uur opent Aant Jelle Soepboer (wethouder Gemeente Noardeast-Fryslân) voor genodigden, de expositie DICHTWERK IN MODDERGAT. It Grenaatfabryk in Moddergat organiseert een zomerexpositie met dichtwerk van waddendichter Inge Zwerver.'


Gedurende de hele zomer kunnen belangstellenden in het garnalenfabriekje van Moddergat mijn gedichten lezen.

It Grenaatfabryk is een dependance van Museum ’t Fiskershúske in dubbeldorp Paesens-Moddergat. De fabriek is in 1924 gebouwd door garnalenvissers. Zij droogden hier hun garnalen voordat het vervoerd werd. In 2001 werd het karakteristieke rode bakstenen fabriekje gered van de slopershamer. De laatste jaren vinden er kleinschalige activiteiten plaats.


Ik wandel vaak en graag in het waddengebied rond Paesens-Moddergat. Het is een authentieke plek, pittoresk en sfeervol. Met een prachtige natuur aan de andere kant van de dijk.


Geïnteresseerden zijn op zondag 9 juli vanaf 14.00 uur welkom om de zomerexpositie ‘DICHTWERK IN MODDERGAT’ te komen bekijken. De gedichten worden gedurende de zomermaanden tot en met 1 oktober geëxposeerd. It Grenaatfabryk is iedere zondagmiddag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur voor bezoekers.


Wadwicht Inge Zwerver