Derde bundel wordt troostboekje

Over mijn derde boekje heb ik lang lopen dubben. Over de inhoud, maar ook over de vormgeving. Want ik zocht naar een verandering ten opzichte van mijn eerste twee boekjes Dichter bij het Wad en Hier waait de wind. Verandering met herkenning. Bedenk daar maar eens een goed plannetje voor!


Troostgedichten

Ik ben blij dat ik jullie vandaag kan vertellen dat ik weet wat ik ga doen. Ik heb besloten dat ik oude én nieuwe gedichten ga verzamelen in een bundel met troostgedichten. Mijn gedichten die gaan over rouw, verlies, alleen zijn en over troost, krijgen een eigen dichtbundel. De afgelopen jaren krijg ik zoveel reacties op juist deze gedichten. Ik kan niet anders, ik moet dit boekje gaan maken. Dat mijn gedichten andere mensen kunnen troosten ervaar ik als bijzonder en zingevend. De persoonlijke verhalen die lezers met me delen, raken me. Soms worden mijn gedichten voorgedragen tijdens een afscheid of bij herinneringsdagen. Er staan gedichten op overlijdens- en rouwkaarten en ook worden ze op andere troostmomenten gedeeld en doorgegeven. En dat het Waddengebied een plek is waar je verdriet kan voelen en troost mag ervaren wordt door veel lezers herkend. Met mijn nieuwe dichtbundel wil ik de mensen die het nodig hebben, een beetje troost in handen geven. Troost in de vorm van een boekje vol waddengevoel en gedichten.


Vormgeving Vera Post

Ik wil ook iets nieuws brengen. Verrassen. Niet stilstaan, maar op creatieve wijze, gevoelens van anderen aanraken. Inspireren. Daarom ga ik samenwerken met de Groningse grafisch vormgeefster Vera Post. Vera maakt hele mooie en eigenzinnige boekomslagen en andere grafische illustraties. Met Vera heb ik een creatieve klik en ik erg kijk uit naar onze samenwerking. Ze gaat voor mijn nieuwe dichtbundel niet alleen de omslag verzorgen, want voor de binnenkant maakt ze illustraties bij een tiental gedichten. Deze gedichten-in-illustratie wil ik dan ook gaan aanbieden als ansichtkaarten.


We gaan beginnen!

We gaan vanaf nu aan de slag en dit kan best een poosje duren. Ik hoop dat ik ergens in oktober of november de derde bundel kan presenteren. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte. Wordt vervolgd.


Wadwicht Inge Zwerver