Boekpresentatie Dichter bij het Wad

Op vrijdag 1 maart was de presentatie van mijn gedichtenbundel ‘Dichter bij het Wad’ bij Boekhandel Daan Nijman UMCG te Groningen. Wat was het een feestelijke dag en wat had Daan Nijman (Petra, dank je wel) alles goed georganiseerd.

De opkomst was overweldigend en de reactie’s waren hartverwarmend.
Familie, vrienden, collega’s, bekenden en onbekenden hebben samen met mij geproost op de geboorte van mijn eerste boek.
‘Vandaag wordt het meisje met de boeken, de vrouw die ze schrijft.’ Zo begon ik mijn kleine toespraak. Naast een uitleg over mijn gedichten, de bundel en mijn liefde voor het Waddengebied, heb ik alle mensen bedankt die een rol hebben gespeeld bij het maken van de bundel en het organiseren van de boekpresentatie.

Mijn eerste twee bundels heb ik deze middag overhandigd aan de Noordmannen van RTVNoord, Wiebe Klijnstra en Erik Hulsegge. Beide mannen spraken me met warme (en Groningse) woorden toe. Erik las een passende, zelfgeschreven column voor over de vuurtorenwachter van Schiermonnikoog. Wiebe koos één van mijn gedichten uit om voor te dragen, ‘Eb en vloed’. Het was een eer en ontzettend leuk dat de Noordmannen aanwezig waren bij mijn boekpresentatie.

Na het officiële gedeelte werd er door ons allen gezellig nageborreld, er werden boeken gekocht en ik heb veel bundels mogen signeren.

Diep geraakt kijk ik terug op deze dag.
Allen die er waren, of iets van zich hebben laten horen, dank je wel!

Wadwicht
Inge Zwerver


Lutz Jacobi, directeur van de Waddenvereniging zou eigenlijk de eerste bundel in ontvangst komen nemen, maar was tot haar grote spijt helaas verhinderd.