Boekenweek bij Boomker

Boekenweek 2021

Wat later dan gepland vanwege corona, maar vandaag begint de Boekenweek! Deze 86e Boekenweek heeft als thema 'Tweestrijd'. Het boekenweekgeschenk is geschreven door Hanna Bervoets en Roxane van Ieperen schreef het essay.


Signeren bij Boomker

De start van deze Boekenweek was voor mij extra feestelijk want vanochtend heb ik van  10 tot 12.30 uur mijn boeken gesigneerd bij Boomker Boeken te Haren. Wat mij betreft één van de leukste en beroemdste boekwinkels. Niet alleen vanwege de mensen die er werken en het aanbod dat ze hebben, maar ook omdat deze winkel, heel eigenwijs en saamhorig, een coöperatie is. 


Er was een mooie belangstelling voor mijn gedichtenbundels en de hele ochtend heb ik met verschillende aardige mensen gesproken over het Waddengebied. Mensen deelden heel open met mij wat ze voelen bij dit gebied, vertelden over hun lievelingsplekken en over speciale ervaringen. Wat mij betreft was de aanloop boven verwachting en was de signeersessie absoluut een succes. De Groninger Gezinsbode schreef een leuk artikel over de signeersessie.



Boekenlegger

Speciaal voor de Boekenweek heb ik voor Boomker een boekenlegger ontworpen. Met een gedicht dat aansluit op het thema 'Tweestrijd' en die Boomker aan iedere klant meegeeft. Deze hele Boekenweek heeft Boomker een speciale 'Wadwichthoek' ingericht in de winkel. Daar liggen mijn gedichtenbundels te koop, maar ook staan er een aantal gedichten met foto op schildersezels.


Je kunt deze hoek natuurlijk ook zelf komen bekijken én een boekenlegger ontvangen, als je zelf de winkel bezoekt en een boek koopt! Het adres van de winkel is Boomker Boeken, Raadhuisplein 7 te Haren (Gr.).