Blad

Boekbespreking 'Hier waait de wind'

Blad is een tweemaandelijks magazine over cultuur, eten en drinken, historie, natuur, recreëre, sport, taal, wonen en meer in het noorden van Groningen. De nieuwste editie van Blad ligt vanaf komende week in de winkel.

In het item Boeken Bouken staat deze keer een mooie recensie over mijn tweede gedichtenbundel 'Hier waait de wind'. Dit commentaar is geschreven door collega-dichter Alfred van Hall, iemand die ik zeer respecteer. Zijn positieve en goed doordachte woorden raken mij dan ook echt van binnen en stimuleren en inspireren me om door te gaan met het schrijven van gedichten en verhalen. 


'Wadwicht geeft tedere toetsen aan wat schijnbaar normaal is.'

'De poëzie daarentegen beschrijft wat ten diepste mensen eigen is.'

'Het zijn gedichten die je vaker moet lezen. Pas dan kun je dieper graven en er meer waarden in vinden.'



Het Dorp
Verder kan ik met veel plezier melden dat ik zelf ook een serie artikelen ga schrijven voor Blad. De serie heet 'Het Dorp' en ik schrijf het namens Groninger Dorpen. In 'Het Dorp' stel ik iedere keer een Gronings dorp centraal en interview twee of drie van haar inwoners en vraag deze mensen o.a. naar hun favoriete plek in het dorp. Deze eerste aflevering gaat over het dorp Onnen. De foto's bij het artikel zijn gemaakt door Fred Reiffers. 


Blad is verkrijgbaar bij verschillende winkels in Noord Groningen, maar je kunt je ook abonneren op Blad. Meer informatie vind je op www.bladng.nl