Tweede gedichtenbundel

De deur op een kier

Regelmatig wordt me gevraagd of er een tweede gedichtenbundel komt, en wanneer. Misschien is dit het juiste moment om de deur op een klein kiertje te zetten.


Het afgelopen jaar was een lastig jaar voor voor velen, ook voor mij. Door verschillende oorzaken ben ik oververmoeid geraakt. Met als resultaat dat ik mijn leven vanaf ergens september, op en leeg, voornamelijk op de bank heb doorbracht. Schrijven en lezen, het lukte me niet. Van mijn plannetjes om minder te gaan werken, meer te gaan schrijven, maar ook het coachen, kwam niks terecht. Geen tweede gedichtenbundel, geen korte verhalen, geen kinderverhalen.

Wel bleef ik regelmatig eerder geschreven gedichten delen op de sociale media en zo nu en dan lukte het me toch om met iets nieuws te komen. Altijd werden mijn gedichten door jullie warm gewaardeerd en gedeeld. Dit was voor mij een stevige lijn naar de buitenwereld en mijn houvast voor het willen blijven schrijven zelf. 


Sinds januari gaat het kalmpjes aan wat beter met me. Ik groei weer sterker, gelukkig. Door eerst te beginnen met mijn lijf (oefeningen, wandelen, gezonde voeding, dansen) herstelt nu ook de ruimte in mijn hart en in mijn hoofd. Het lukt me nog niet alle dagen. Er zitten nog moeie en stille dagen bij. Maar eerlijk, tijd, puppie Ollie, de voorzichtige lentezon en de eerste vogelgeluiden, doen goed. 


Tweede gedichtenbundel

Gisteren heb ik akkoord gegeven aan mijn drukker op de offerte en samenwerking voor mijn tweede gedichtenbundel. Ik durf weer, de zin is terug. De gedichten heb ik geselecteerd, nu ga ik met de foto's aan de slag en de teksten voor op de omslag en voor de binnenkant. Zo gauw ik meer informatie heb over het uitkomen van de bundel, deel ik dit met jullie. Vermoedelijke planning zal ergens eind voorjaar zijn. 


Voor de tweede bundel ben ik benaderd door een uitgever. Toch kies ik er voor om net als bij Dichter bij het Wad, het boekje zelf uit te geven. Ik bereik op verschillende manieren best veel mensen en heb nu met velen altijd even kort, maar persoonlijk contact. Met de belangrijkste boekwinkels in en rond het waddengebied heb ik een prettige samenwerking opgebouwd. Door het boekje zelf uit te geven houd ik er financieel zelf ook nog iets aan over, zodat ik dit zelfstandig weer kan investeren in (schrijf)tijd en in een volgend werk. Zoals nu! 

Leuk weetje, van mijn eerste gedichtenbundel Dichter bij het Wad zijn er tot nu toe bijna 1000 exemplaren verkocht. 


Hier waait de wind
De titel van mijn tweede bundel deel ik vast met jullie. Een beetje voorpret kan geen kwaad. Het eerste gedicht in de bundel wordt 'Groeien' en in dit gedicht staat de zin 'hier waait de wind'. Hier waait de wind wordt de titel van mijn tweede gedichtenbundel. 


Tot gauw!


Wadwicht Inge