'Een zee van troost' op Schiermonnikoog overhandigd aan burgemeester Ineke van Gent

Op zaterdagmiddag 16 december nam Ineke van Gent burgemeester van Waddeneiland Schiermonnikoog, mijn nieuwe dichtbundel ‘Een zee van troost’ in ontvangst. De mooie middag werd goed bezocht. Door familie, lieve vrienden, eilandgangers en eilandbewoners. Vera Post heeft de vormgeving en illustraties van mijn nieuwe bundel verzorgd en zij was ook aanwezig. De boekpresentatie werd georganiseerd door boekhandel Kolstein in Hotel van der Werff op Schiermonnikoog.


Een zee van troost

Peter Arnold Kolstein begon de bijeenkomst met een korte toespraak waarin hij onze fijne samenwerking schetste. Hierna volgde een korte lezing met voordracht waarbij ik werd begeleid door Brent Wouda op gitaar met muziek die hij speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven. Toen was het officiële moment daar, dat ik het eerste exemplaar van 'Een zee van troost' mocht overhandigen aan Ineke van Gent burgemeester van Schiermonnikoog. Als kunstenaar ben ik inmiddels een ambassadeur voor Werelderfgoed Waddenzee. Ineke van Gent illustreerde dit tijdens de boekpresentatie met het verhaal dat ze onlangs aanwezig was bij een groot bestuurdersoverleg over het Waddengebied: “Habers, minister van Infrastructuur en Waterstaat begon zijn bijdrage voor deze bijeenkomst met het voordragen van een gedicht. Dat is een gedicht van onze Waddendichter, reageerde ik toen trots.”


De lancering eindigde met de verkoop van boeken, Wadkaarten, signeren en veel fijne gesprekken. Ik kijk dankbaar terug op deze bijzondere middag: De geboorte van 'Een zee van troost'. 


'Een zee van troost' en de Wadkaarten kan je bestellen via de winkel van mijn website. Vanaf volgende week zijn de boeken en Wadkaarten ook te koop bij verschillende winkels in de Waddenregio. 


Lieve groet van een blij Wadwichtje,

Inge